Публикуваното днес експресно проучване на Евробарометър във всички държави — членки на

...
Публикуваното днес експресно проучване на Евробарометър във всички държави — членки на
Коментари Харесай

Евробарометър: Европейците одобряват реакцията на ЕС на войната в Украйна


Публикуваното днес експресно изследване на Евробарометър във всички страни — членки на Европейски Съюз, демонстрира необятен консенсус измежду европейските жители в интерес на реакцията на Европейски Съюз на съветското навлизане в Украйна, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5008
Мнозинството от европейците считат, че от началото на войната Европейски Съюз е показал взаимност (79%) и е бил обединен (63%) и бърз (58%) в реакцията си.

Анкетираните утвърждават в огромна степен непоколебимата поддръжка за Украйна и за нейния народ. По-специално над девет от всеки 10 интервюирани (93%) утвърждават даването на филантропична помощ на хората, наранени от войната. 88% от европейците поддържат концепцията за банкет в Европейски Съюз на хора, бягащи от войната. 80% утвърждават предоставената на Украйна финансова поддръжка. 

Подкрепата за глобите, наложени на Русия след нейното военно нахлуване против Украйна, е доста висока. По-голямата част от европейците (80%) утвърждават икономическите наказания против Русия. 79% от европейците утвърждават прибягването до наказания против съветските олигарси за налагане на ясни стопански и политически последствия на политическия хайлайф на Русия, виновен за нахлуването.

Две трети от европейците (67%) поддържат това, че Европейски Съюз финансира закупуването и доставката на военно съоръжение за Украйна. Освен това 75% смятат, че войната в Украйна демонстрира, че се „ нуждаем от засилено военно съдействие в границите на Европейски Съюз “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР